Država vjerojatno sama u dokapitalizaciju NLB-a

Bez autora
Feb 09 2011

Nadzorni odbor Nove Ljubljanske banke (NLB) na današnjoj će sjednici odlučivati o uvjetima dokapitalizacije banke. Uplata novih dionica odvijat će se u dva kruga i bit će zaključena krajem ožujka. Sve je izglednije da će država uplatiti većinu dokapitalizacijskih dionica, a u tom će se slučaju ukupni udio države i njenih poduzeća u NLB-u povećati na otprilike 60 posto. Zasad nema službenih informacija o rezultatima pregovora s belgijskim KBC-om, koji je trećinski vlasnik NLB-a, no male su mogućnosti za uspješne pregovore.

Država vjerojatno sama u dokapitalizaciju NLB-aNadzorni odbor Nove Ljubljanske banke (NLB) na današnjoj će sjednici odlučivati o uvjetima dokapitalizacije banke. Uplata novih dionica odvijat će se u dva kruga i bit će zaključena krajem ožujka.

Sve je izglednije da će država uplatiti većinu dokapitalizacijskih dionica, a u tom će se slučaju ukupni udio države i njenih poduzeća u NLB-u povećati na otprilike 60 posto.

Zasad nema službenih informacija o rezultatima pregovora s belgijskim KBC-om, koji je trećinski vlasnik NLB-a, no pouzdani izvori tvrde da su male mogućnosti za uspješne pregovore. U slučaju da KBC neće sudjelovati u dokapitalizaciji, njegov će se udio smanjiti s 30,5 na 24 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik